Skip to main content

КТПП поставя на фокус Приоритет 4 Здравеопазване

Здравеопазване на фокус КюстендилВ изпълнение на набелязаните мерки по Приоритет 4 Здравеопазване, изведен от Кюстендилска ТПП в подкрепа развитието на Кюстендил и региона, Палатата съвместно с Клуб „Приятели на Кюстендил“ организира Кръгла маса на тема „Обсъждане на визия за развитието на здравеопазването в Общината“  с участието на местни и външни експерти от сектор „Здравеопазване“, представители на здравни институции и местни власти.

В тази връзка бе проведена предварителна фокус-група, която направи конкретни предложения, които ще бъдат дискутирани на кръглата маса. Предложения бяха получени и по електронна поща, както от членове на КТПП, работещи в здравния сектор, така и от членове на Клуб „Приятели на Кюстендил“.

Тъй като здравеопазването е сложен икономически и социален сектор, който има ключово значение за местната икономика и просперитета на населението, е важно да се чуят мненията на различни заинтересовани страни.

Основно за неговото устойчиво развитие са адекватното здравно законодателство, финансирането, организацията, информационното и кадрово обслужване и функциониране като цяло.

Очаквайте подробна информация за постигнатите резултати от кръглата маса.