Skip to main content

Проект CB006.2.23.044 - ТУРИЗЪМ, БЛАГОПРИЯТСТВАЩ КЛУТУРНОТО НАСЛЕДСТВО В ТРАНСГРАНИЧЕН РЕГИОН БЪЛГАРИЯ-МАКЕДОНИЯ - представяне

От месец юли 2019 г. Кюстендилска търговско-промишлена палата стартира изпълнението на проект CB006.2.23.044  „ТУРИЗЪМ, БЛАГОПРИЯТСТВАЩ КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО В ТРАНСГРАНИЧЕН РЕГИОН БЪЛГАРИЯ-МАКЕДОНИЯ“, съфинансиран от ЕС чрез  Interreg-ИПП Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Северна Македония.

Партньори и обхват:

Проектът се реализира от Кюстендилска търговско-промишлена палата в партньорство с Фондация за развитие на малки и средни предприятия Куманово и е фокусиран върху Област Кюстендил в България с нейните 9 общини и Североизточен регион в Македония с неговите 6 общини.

Обща стойност на проекта: 94 368,60 евро.

Основна цел: Проектът има за цел да засили трансграничното сътрудничество и да изгради усещане сред заинтересовани страни, работещи и/или свързани с развитието на туризма от целевия район за ценностите на общото културно наследство като инструмент за развитие на туризма. Концепцията на проекта залага на  приемането на общ трансграничен подход за устойчиво използване на културното наследство, определяйки и насърчавайки нови модели на жизнеспособни и благоприятни за културното наследство дейности в туристическия сектор и разработване на съвместни иновативни инструменти за популяризиране и валоризация на културното наследство. Проектът подкрепя туристическия сектор  в процеса по идентифициране, насърчаване и прилагане на нови начини за туристическо тълкуване и използване на наследството, обхващайки цялата верига  - туристи – компании/организации от сектор туризъм - местна общност.

За повече информация: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., тел. 078 55 13 70